Standaard 5 tot 10 jaar garantie!
Duidelijke afspraken
Gecertificeerd personeel

Dakshingles bij RT-Daken

Dakshingles zijn een populair soort dakbedekking voor schuine / hellende daken, dit komt onder andere omdat ze in verschillende kleuren en vormen beschikbaar zijn. Wilt u advies op maat? Dan bent u bij RT-Daken aan het juiste adres. Wij zijn specialisten op het gebied van dakbedekking en staan u dan ook graag te woord.

Beoordeeld met een 4.9 / 5.0 ⭐⭐⭐⭐⭐

RT-Daken repareert uw dak professioneel en snel. We zorgen ook voor preventie, zodat het risico op lekkages in de toekomst verkleind wordt en zorgen voor duidelijke offertes en heldere afspraken vooraf.

Wij helpen u graag!

RT-Daken helpt u graag met het realiseren van uw project. Met onze jarenlange ervaring in de bouw bent u verzekerd van professioneel vakmanschap en goede service. Heeft u vragen? Neem contact op.

Wat zijn dakshingles?

Dakshingles zijn dakleien gemaakt van bitumen. Dit soort dakbedekking wordt gebruikt voor hellende daken en is naast de daken van woonhuizen ook erg geschikt voor bijvoorbeeld tuinhuisdaken, overkappingen en garages. Dakshingles zijn verkrijgbaar in verschillende vormen zoals rechthoekig, zeshoekig en beverstaartvormig. Verder zijn ze ook in verschillende kleuren beschikbaar en daardoor erg populair.

Voordelen van dakshingles

  • Voordelig in vergelijking tot andere dakbedekking
  • Eenvoudig te plaatsen, wat eventueel in kosten kan besparen als men het zelf doet. Hierbij is het wel van belang dat dit vakkundig gedaan wordt om de waterdichtheid van het dak te waarborgen.
  • Weerbestendig tegen storm, hagel en vorst
  • Verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren

Nadelen van dakshingles

  • Relatief korte levensduur
  • Drogen relatief sneller uit bij langdurige blootstelling aan Uv-straling

Levensduur en onderhoud

De levensduur van dakshingles is afhankelijk van verschillende factoren, zoals weer, wind en de omgeving van het dak. Bij voldoende onderhoud hebben dakshingles een gemiddelde levensduur van 20 tot 25 jaar. Bij onderhoud moet u denken aan het ontmossen van de dakshingles, dit is het verwijderen van mossen en algen die zich op de shingles hebben genesteld.

Prijsindicatie dakshingles

De prijs voor het plaatsen van dakshingles is afhankelijk van wat voor shingles er worden gekozen; welke vormen en kleuren de dakshingles hebben. Als u er zeker van wilt zijn dat u de beste prijs zult krijgen, adviseren wij u om een offerte bij RT-Daken aan te vragen. RT-Daken is dé specialist op het gebied van dakdekken en kan door de jarenlange ervaring efficiënt en vakkundig aan de slag gaan met uw dak. Neem gerust contact met ons op!

Neem gerust contact op.

RT-Daken helpt u graag met het realiseren van uw project. Met onze jarenlange ervaring in de bouw bent u verzekerd van professioneel vakmanschap en goede service. Heeft u vragen? Neem contact op.