Dakinspectie bij RT-Daken

Op gebied van dakinspectie bent u bij RT-Daken aan het juiste adres. Door onze expertise controleren wij uw dak vakkundig op mankementen en geven wij u advies en suggesties om ervoor te zorgen dat de status van uw dak weer uitstekend is. U ontvangt niet alleen een professionele dakinspectie die u wellicht substantieel geld kan besparen, maar bent ook nog eens substantieel voordeliger uit.

RT-Daken repareert uw dak professioneel en snel. We zorgen ook voor preventie, zodat het risico op lekkages in de toekomst verkleind wordt en zorgen voor duidelijke offertes en heldere afspraken vooraf.

Wat zeggen onze klanten?

Andre7 Leije
Andre7 Leije
03/03/2023
Snel gereageerd, prima werk en scherpe prijs.
Steven Schneemann
Steven Schneemann
27/02/2023
Ontzettend prettig bedrijf. Vriendelijk geholpen en een prijs die lager ligt dan veel van de concurrenten. Ook zeer laagdrempelig contact. Zeker aan te raden.
Claas Bar
Claas Bar
12/02/2023
Zo als ge zegt de heren waren netjes op tijd en vriendelijk ze dachten dat ze wel effe bezig zoude zijn maar daar hadden ze geluk mee gelukkig geen anderen gebreken op het dak de heren kwamen bij mijn de schoorsteen voegen vogeltrim onder de nok pannen aan gebracht de nok op nu goed vast gezet met flex en de schoorsteen netjes gevoegt en geinperneert en de boven kant van de schoorsteen hebben ze ook iets aan gebracht al om al dik tevreden ik ben zelf bij de nok en schoorsteen wijze kijken het zag er toppie uit grtjes b c
Ruben van der Wolf
Ruben van der Wolf
30/01/2023
Robin en zijn collega hebben de nokpannen van ons dak goed dicht gemaakt, en de loodflappen om onze schoorsteen. Wat ik enorm waardeerde was de zeer goede en makkelijke communicate, zowel als het ging om wat er gerepareerd moest worden en hoeveel dat ging kosten, als ook hoe laat hij er zou zijn enz. Goed professioneel werk, en goede heren. Zeker aan te raden.
Joke van de Laar
Joke van de Laar
17/01/2023
Snelle actie bij lekkage. Na inspectie en vaststelling schade direct prijsindicatie en offerte. Vervolgens de eerstvolgende geschikte droge dag de reparatie uitgevoerd. Klantvriendelijkheid is groot, we zijn blij dat alles zo snel en goed is verholpen.
Stephan van Gorp
Stephan van Gorp
24/11/2022
Robin is een vakman. Hij reageert snel, neemt de tijd om onderzoek uit te voeren en hanteert goede prijzen. Vervolgens plant kan hij het werk op korte termijn in. Wij zitten weer droog en zijn zeer tevreden.
Jeroen van Spronsen
Jeroen van Spronsen
20/10/2022
Schoorsteen Renovatie, onze schoorsteen moest opnieuw worden gevoegd en het lood moest worden vervangen, tevens is de bovenkant van de schoorsteen voorzien van dakmortel tegen vocht. Wij zijn uitermate tevreden over de manier waarop deze klus is uitgevoerd door RT-Daken. De kwaliteit straalt ervan af van onze gerenoveerde Schoorsteen, echt Top! Ook de communicatie liep geheel vlekkeloos, van offerte, en advies tot de dag van uitvoeren was alles duidelijk en helder gecommuniceerd. Het was een schot in de roos om RT Daken de opdracht te geven!
Thijs Schildhuis
Thijs Schildhuis
24/09/2022
Zeer tevreden over hoe alles is verlopen goed werk geleverd en ook blij met het resultaat.
roel beljon
roel beljon
20/09/2022
Heel tevreden

Wij helpen u graag!

RT-Daken helpt u graag met het realiseren van uw project. Met onze jarenlange ervaring in de bouw bent u verzekerd van professioneel vakmanschap en goede service. Heeft u vragen? Neem contact op.

Wat is een dakinspectie?

Bij een dakinspectie wordt uw dak gecontroleerd op integriteit. Er wordt gekeken naar de huidige status van het dak en advies gegeven op basis van de conditie. Er kunnen bijvoorbeeld mankementen in het dak zitten die in de toekomst voor lekkages kunnen zorgen. Vaak worden ze pas ontdekt wanneer er lekkage of ander soort schade ontstaat. Door een professionele dakinspectie kunnen de (normaal) onopgemerkte mankementen gesignaleerd worden en kan het u significant hoge kosten besparen. Deze kosten zouden veroorzaakt kunnen worden door lekkage of ander soort schade.

Bepaalde soorten daken hebben een kortere gemiddelde levensduur dan andere daken. Hierbij is het essentieel dat deze daken vaker worden geïnspecteerd. Bij platte daken worden blijven vuil, water en zand langer liggen dan schuine daken. Het is belangrijk dat deze daken vaker gereinigd worden. Door een dakinspectie kan er ook beoordeeld worden of een dak gereinigd moet worden om zo kosten te besparen op het repareren van beschadigingen. Verder is de kortere levensduur van bepaalde daken vaak te wijten aan het type dakbedekking. Door het verschil in levensduur van dakbedekkingen is het essentieel dat u weet wat voor dak u heeft, u deze vaak reinigt en regelmatig dakinspecties laat uitvoeren.

Werkwijze dakinspectie

Bij een dakinspectie wordt er naar verschillende aspecten van het dak gekeken, zoals de staat van het isolatiemateriaal, vervuiling (bijvoorbeeld groene aanslag) en de dakgoten. Natuurlijk wordt de integriteit van de draagconstructies ook gecontroleerd bij de dakinspectie. Om lekkages en andere mankementen te voorkomen wordt de dakbedekking tijdens de dakinspectie gecheckt. Beschadigingen aan de dakbedekking kunnen bijvoorbeeld scheuren zijn in de bitumen bij een plat dak, of slijting aan de dakpannen bij schuine/hellende daken die opgemerkt zouden kunnen worden tijdens de dakinspectie.

Na de dakinspectie wordt er verslag gegeven over de staat van het dak. Hierbij worden aspecten aan u gerapporteerd over het dak, dakafvoeren en mogelijke mankementen die gevonden zijn. Aan de hand van de dakinspectie krijgt u advies om de staat van het dak te verbeteren en eventuele hogere kosten te vermijden die een gevolg kunnen zijn van de gevonden mankementen.

Kosten dakinspectie

De kosten voor een dakinspectie hangt af van aspecten van het dak en verschilt vaak per gebouw. Bij combinatie van een dakinspectie met een andere dienst kunnen er vaak speciale prijzen worden gehanteerd, waardoor u voordeliger uit bent. Zo kan het zijn dat na een dakinspectie blijkt dat beschadigingen gerepareerd moeten worden of de dakbekleding bewerkt moet worden. In dit soort gevallen kunt u op RT-Daken rekenen voor een voordelig en vakkundige dakinspectie en bijbehorende werkzaamheden. Benieuwd naar de mogelijkheden bij RT-Daken?

Neem gerust contact op.

RT-Daken helpt u graag met het realiseren van uw project. Met onze jarenlange ervaring in de bouw bent u verzekerd van professioneel vakmanschap en goede service. Heeft u vragen? Neem contact op.