Dakreparatie bij RT-Daken

Dakreperaties zijn geen enkel probleem bij RT-Daken. Door vele jaren expertise en de verschillende diensten die wij aanbieden hebben wij brede, maar gedetailleerde kennis op het gebied van daken. Voor de scherpste prijs voor dakreparaties kunt u bij ons terecht. Aldus, wilt u dakschade herstellen om grotere kosten te voorkomen? Wilt u dat dit op professionele wijze gedaan wordt door vakmensen met jarenlange ervaring? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

RT-Daken repareert uw dak professioneel en snel. We zorgen ook voor preventie, zodat het risico op lekkages in de toekomst verkleind wordt en zorgen voor duidelijke offertes en heldere afspraken vooraf.

Wat zeggen onze klanten?

Andre7 Leije
Andre7 Leije
03/03/2023
Snel gereageerd, prima werk en scherpe prijs.
Steven Schneemann
Steven Schneemann
27/02/2023
Ontzettend prettig bedrijf. Vriendelijk geholpen en een prijs die lager ligt dan veel van de concurrenten. Ook zeer laagdrempelig contact. Zeker aan te raden.
Claas Bar
Claas Bar
12/02/2023
Zo als ge zegt de heren waren netjes op tijd en vriendelijk ze dachten dat ze wel effe bezig zoude zijn maar daar hadden ze geluk mee gelukkig geen anderen gebreken op het dak de heren kwamen bij mijn de schoorsteen voegen vogeltrim onder de nok pannen aan gebracht de nok op nu goed vast gezet met flex en de schoorsteen netjes gevoegt en geinperneert en de boven kant van de schoorsteen hebben ze ook iets aan gebracht al om al dik tevreden ik ben zelf bij de nok en schoorsteen wijze kijken het zag er toppie uit grtjes b c
Ruben van der Wolf
Ruben van der Wolf
30/01/2023
Robin en zijn collega hebben de nokpannen van ons dak goed dicht gemaakt, en de loodflappen om onze schoorsteen. Wat ik enorm waardeerde was de zeer goede en makkelijke communicate, zowel als het ging om wat er gerepareerd moest worden en hoeveel dat ging kosten, als ook hoe laat hij er zou zijn enz. Goed professioneel werk, en goede heren. Zeker aan te raden.
Joke van de Laar
Joke van de Laar
17/01/2023
Snelle actie bij lekkage. Na inspectie en vaststelling schade direct prijsindicatie en offerte. Vervolgens de eerstvolgende geschikte droge dag de reparatie uitgevoerd. Klantvriendelijkheid is groot, we zijn blij dat alles zo snel en goed is verholpen.
Stephan van Gorp
Stephan van Gorp
24/11/2022
Robin is een vakman. Hij reageert snel, neemt de tijd om onderzoek uit te voeren en hanteert goede prijzen. Vervolgens plant kan hij het werk op korte termijn in. Wij zitten weer droog en zijn zeer tevreden.
Jeroen van Spronsen
Jeroen van Spronsen
20/10/2022
Schoorsteen Renovatie, onze schoorsteen moest opnieuw worden gevoegd en het lood moest worden vervangen, tevens is de bovenkant van de schoorsteen voorzien van dakmortel tegen vocht. Wij zijn uitermate tevreden over de manier waarop deze klus is uitgevoerd door RT-Daken. De kwaliteit straalt ervan af van onze gerenoveerde Schoorsteen, echt Top! Ook de communicatie liep geheel vlekkeloos, van offerte, en advies tot de dag van uitvoeren was alles duidelijk en helder gecommuniceerd. Het was een schot in de roos om RT Daken de opdracht te geven!
Thijs Schildhuis
Thijs Schildhuis
24/09/2022
Zeer tevreden over hoe alles is verlopen goed werk geleverd en ook blij met het resultaat.
roel beljon
roel beljon
20/09/2022
Heel tevreden

Wij helpen u graag!

RT-Daken helpt u graag met het realiseren van uw project. Met onze jarenlange ervaring in de bouw bent u verzekerd van professioneel vakmanschap en goede service. Heeft u vragen? Neem contact op.

Wat is dakschade en hoe werkt dakreparatie?

Het is belangrijk dat u op tijd uw dak laat inspecteren op schade. Met een ongetraind oog worden plekken van schade aan het dak onopgemerkt gebleven. Het kan hierdoor in uw voordeel werken om een professioneel bedrijf in te schakelen om uw dak te inspecteren. Hierbij wordt er gekeken naar de conditie van de dakbedekking, de structurele integriteit van het dak en andere aspecten van het dak zoals de conditie van de dakgoot. Als dakschade niet gerepareerd wordt kan dit leiden tot hoge onvoorziene kosten.

Lekkages hoeven tevens niet aan slijtage of andere gebreken aan het dak te liggen, maar soms kan dit ook simpelweg liggen omdat de waterafvoer niet helemaal vrij is en het water niet weg kan. U kunt dakschade en kosten voor dakreparatie voorkomen door uw dak goed te onderhouden en bijvoorbeeld bladeren en vuil uit de dakgoot te laten halen.

Veel voorkomende soort dakschade

Er zijn manieren waarop u kunt merken dat dakreparatie nodig is. Voorbeelden hiervan zijn als u gele vochtvlekken onder uw dak opmerkt wat een lekkage aan zou kunnen duiden, houtwerk dat afbladert en lekkende dakgoten. Bij lekkages is het nodig dat u met spoed een professioneel bedrijf inschakelt om ervoor te zorgen dat de dakreparatie op een correcte wijze wordt uitgevoerd. Daklekkages met spoed repareren kan u hoge kosten besparen.

Lekkages komen het meest voor bij platte daken. Slijtage aan bijvoorbeeld bitumen dakbedekkingen kan komen door weer en wind, met name vorst en dooi kunnen voor scheuren zorgen. Deze scheuren zijn plaatselijk en het is dan vaak niet nodig om de gehele dakbedekking te vervangen. Plaatselijke dakreparaties zijn voldoende om uit te voeren omdat de rest van de dakbedekking in goede staat is. Bij oude dakbedekkingen met veel slijtage heeft dakreparatie aan scheuren weinig nut, omdat de kans groot is dat er een scheur in een ander deel van de dakbedekking komt. Het zou hierbij verstandig zijn om ervoor te kiezen om uw gehele dakbedekking te vervangen en wellicht uw dak beter te isoleren.

Schuin dak

Bij schuine daken moeten dakreparaties vaak uitgevoerd worden als gevolg van bijvoorbeeld stormschade waarbij dakpannen wegvliegen. In sommige gevallen kan het ook voorkomen dat er bijvoorbeeld een boom omwaait tegen de woning. Andere oorzaken zijn dat dakpannen niet goed aansluiten, kapot zijn of scheuren hebben door bijvoorbeeld hagel. In vergelijking met platte daken zijn lekkages bij schuine daken vaak minder heftig. Dit komt doordat water op schuine daken snel van de dakbedekking afglijdt, terwijl het op platte daken langer blijft liggen.

Schuin of plat dak, het is essentieel dat dakreparaties uit worden gevoerd om lekkages te voorkomen of te herstellen. Het repareren van het dak is vaak lastig in gevallen van lekkages. Dit is te wijten aan dat een lek op een andere plaats kan zitten dan waar het vocht zich manifesteert.

Neem gerust contact op.

RT-Daken helpt u graag met het realiseren van uw project. Met onze jarenlange ervaring in de bouw bent u verzekerd van professioneel vakmanschap en goede service. Heeft u vragen? Neem contact op.