Daklekkages laten repareren door RT-Daken

Een lekkage in het dak kan voor wateroverlast zorgen en gevolgschade zoals houtrot. Dus wacht niet te lang met het aanpakken van uw lekkage om de schade te beperken.

RT-Daken repareert uw dak professioneel en snel. We zorgen ook voor preventie, zodat het risico op lekkages in de toekomst verkleind wordt en zorgen voor duidelijke offertes en heldere afspraken vooraf.

Wat zeggen onze klanten?

Andre7 Leije
Andre7 Leije
03/03/2023
Snel gereageerd, prima werk en scherpe prijs.
Steven Schneemann
Steven Schneemann
27/02/2023
Ontzettend prettig bedrijf. Vriendelijk geholpen en een prijs die lager ligt dan veel van de concurrenten. Ook zeer laagdrempelig contact. Zeker aan te raden.
Claas Bar
Claas Bar
12/02/2023
Zo als ge zegt de heren waren netjes op tijd en vriendelijk ze dachten dat ze wel effe bezig zoude zijn maar daar hadden ze geluk mee gelukkig geen anderen gebreken op het dak de heren kwamen bij mijn de schoorsteen voegen vogeltrim onder de nok pannen aan gebracht de nok op nu goed vast gezet met flex en de schoorsteen netjes gevoegt en geinperneert en de boven kant van de schoorsteen hebben ze ook iets aan gebracht al om al dik tevreden ik ben zelf bij de nok en schoorsteen wijze kijken het zag er toppie uit grtjes b c
Ruben van der Wolf
Ruben van der Wolf
30/01/2023
Robin en zijn collega hebben de nokpannen van ons dak goed dicht gemaakt, en de loodflappen om onze schoorsteen. Wat ik enorm waardeerde was de zeer goede en makkelijke communicate, zowel als het ging om wat er gerepareerd moest worden en hoeveel dat ging kosten, als ook hoe laat hij er zou zijn enz. Goed professioneel werk, en goede heren. Zeker aan te raden.
Joke van de Laar
Joke van de Laar
17/01/2023
Snelle actie bij lekkage. Na inspectie en vaststelling schade direct prijsindicatie en offerte. Vervolgens de eerstvolgende geschikte droge dag de reparatie uitgevoerd. Klantvriendelijkheid is groot, we zijn blij dat alles zo snel en goed is verholpen.
Stephan van Gorp
Stephan van Gorp
24/11/2022
Robin is een vakman. Hij reageert snel, neemt de tijd om onderzoek uit te voeren en hanteert goede prijzen. Vervolgens plant kan hij het werk op korte termijn in. Wij zitten weer droog en zijn zeer tevreden.
Jeroen van Spronsen
Jeroen van Spronsen
20/10/2022
Schoorsteen Renovatie, onze schoorsteen moest opnieuw worden gevoegd en het lood moest worden vervangen, tevens is de bovenkant van de schoorsteen voorzien van dakmortel tegen vocht. Wij zijn uitermate tevreden over de manier waarop deze klus is uitgevoerd door RT-Daken. De kwaliteit straalt ervan af van onze gerenoveerde Schoorsteen, echt Top! Ook de communicatie liep geheel vlekkeloos, van offerte, en advies tot de dag van uitvoeren was alles duidelijk en helder gecommuniceerd. Het was een schot in de roos om RT Daken de opdracht te geven!
Thijs Schildhuis
Thijs Schildhuis
24/09/2022
Zeer tevreden over hoe alles is verlopen goed werk geleverd en ook blij met het resultaat.
roel beljon
roel beljon
20/09/2022
Heel tevreden

Wij helpen u graag!

RT-Daken helpt u graag met het realiseren van uw project. Met onze jarenlange ervaring in de bouw bent u verzekerd van professioneel vakmanschap en goede service. Heeft u vragen? Neem contact op.

Heeft u NU een lekkage?

Heeft u op het moment last van een lekkage? Ziet u een donkere vochtige vlek op het plafond of de muur? Dan kan het zijn dat er zich water bevindt op plekken waar dat niet hoort. Probeer het water op te vangen in een emmer en schakel indien mogelijk de elektriciteit uit. Vervolgens helpt het om eerst vast te stellen of het om een leiding in het huis gaat of om een lek in het exterieur van uw huis, zoals bijvoorbeeld in de isolatie, het dak of in de muren.

Ruik je een gaslucht of loopt waarde van gasmeter snel op? Dan is het mogelijk dat er een gaslekkage in uw huis is. In dit geval is het belangrijk om snel actie te ondernemen omdat deze situatie voor brand of explosies kan zorgen. Zet zo snel mogelijk uw ramen en deuren open, informeer uw buren en neem contact op met een installatiemonteur of loodgieter.

Weet u zeker dat het om een lekkage in het dak gaat, dan kunt u direct contact met ons op nemen om deskundig advies te ontvangen en de situatie te beoordelen.

Daklekkage oorzaken

Als een lekkage niet door de dakgoot of slechte afvoerleidingen wordt veroorzaakt, is de kans groot dat er een lek in het dak is ontstaan. Vooral bij huizen met platte daken komt dit wat vaker voor. Een platdak met op asfalt gebaseerde dakbedekkingen zijn extra kwetsbaar voor vorst en dooi en gaan vaak maar een paar jaar mee. Als u een lek in het dak constateert dan wilt u het liefst dat dit zo snel mogelijk wordt gerepareerd. Een lek in het dak kan met onaangenaam weer, vaak nog extra schade opleveren.

Beschadigde schoorstenen kunnen ook voor lekkages zorgen. Gebarsten stenen of verouderd daklood waar scheuren in zijn ontstaan kunnen water doorlaten.  Als er eenmaal water via de schoorsteen naar binnen kan regenen heeft dit ook vaak gevolgen voor de integriteit van dak.

Vaak houden mensen er geen rekening mee, maar een verstopte dakgoot kan ook een lekkage veroorzaken. Het is dus van belang dat je een paar keer per jaar de dakgoot goed schoon laat maken en onderhouden omdat er het gehele jaar door vuil in kan vallen, vooral in de herfst.

Lekkages voorkomen

Door goed onderhoud van uw dak gaat het langer mee. Constante blootstelling aan de weersomstandigheden laten uw dak langzaam slijten. Door met enige regelmaat een inspectie of controle uit te laten voeren kunt u sommige problemen voorkomen of minimaliseren. Als u RT-Daken inschakelt voor uw inspecties, controleren wij alle zwakke plekken van uw dak en gaan we alles grondig na. Wij zullen de mate van slijtage nagaan en voor mogelijke scheurtjes of breuken in loodwerk controleren.

Als u tijdig een lekkage kan voorkomen, voorkom je daarbij ook alle mogelijke schade die bij een lekkage kan ontstaan. Wij adviseren om minstens per half jaar een inspectie te doen. Als er eenmaal lekkage is ontstaan, kunnen er kosten ontstaan voor onder andere de vervanging van muren of plafonds door aantasting van de stevigheid van het materiaal. Ook kunnen tapijten, bekleding, houten trappen en elektronische apparaten beschadigd raken. U doet er goed aan om dus op zijn tijd een controle voor lekkages te laten uitvoeren.

Neem gerust contact op.

RT-Daken helpt u graag met het realiseren van uw project. Met onze jarenlange ervaring in de bouw bent u verzekerd van professioneel vakmanschap en goede service. Heeft u vragen? Neem contact op.