Bitumen dakbedekking
bij RT-Daken

Bitumen dakbedekking is erg populair voor het bedekken van platte daken. Zo plaatsen wij al jarenlang deze dakbedekking en kunnen we dankzij onze ervaring niet alleen de beste kwaliteit leveren maar projecten ook snel en voordelig uitvoeren. Heeft u interesse in het plaatsen van bitumen dakbedekking of vragen daarover? Neem dan gerust contact op met ons.

RT-Daken repareert uw dak professioneel en snel. We zorgen ook voor preventie, zodat het risico op lekkages in de toekomst verkleind wordt en zorgen voor duidelijke offertes en heldere afspraken vooraf.

Wat zeggen onze klanten?

Andre7 Leije
Andre7 Leije
03/03/2023
Snel gereageerd, prima werk en scherpe prijs.
Steven Schneemann
Steven Schneemann
27/02/2023
Ontzettend prettig bedrijf. Vriendelijk geholpen en een prijs die lager ligt dan veel van de concurrenten. Ook zeer laagdrempelig contact. Zeker aan te raden.
Claas Bar
Claas Bar
12/02/2023
Zo als ge zegt de heren waren netjes op tijd en vriendelijk ze dachten dat ze wel effe bezig zoude zijn maar daar hadden ze geluk mee gelukkig geen anderen gebreken op het dak de heren kwamen bij mijn de schoorsteen voegen vogeltrim onder de nok pannen aan gebracht de nok op nu goed vast gezet met flex en de schoorsteen netjes gevoegt en geinperneert en de boven kant van de schoorsteen hebben ze ook iets aan gebracht al om al dik tevreden ik ben zelf bij de nok en schoorsteen wijze kijken het zag er toppie uit grtjes b c
Ruben van der Wolf
Ruben van der Wolf
30/01/2023
Robin en zijn collega hebben de nokpannen van ons dak goed dicht gemaakt, en de loodflappen om onze schoorsteen. Wat ik enorm waardeerde was de zeer goede en makkelijke communicate, zowel als het ging om wat er gerepareerd moest worden en hoeveel dat ging kosten, als ook hoe laat hij er zou zijn enz. Goed professioneel werk, en goede heren. Zeker aan te raden.
Joke van de Laar
Joke van de Laar
17/01/2023
Snelle actie bij lekkage. Na inspectie en vaststelling schade direct prijsindicatie en offerte. Vervolgens de eerstvolgende geschikte droge dag de reparatie uitgevoerd. Klantvriendelijkheid is groot, we zijn blij dat alles zo snel en goed is verholpen.
Stephan van Gorp
Stephan van Gorp
24/11/2022
Robin is een vakman. Hij reageert snel, neemt de tijd om onderzoek uit te voeren en hanteert goede prijzen. Vervolgens plant kan hij het werk op korte termijn in. Wij zitten weer droog en zijn zeer tevreden.
Jeroen van Spronsen
Jeroen van Spronsen
20/10/2022
Schoorsteen Renovatie, onze schoorsteen moest opnieuw worden gevoegd en het lood moest worden vervangen, tevens is de bovenkant van de schoorsteen voorzien van dakmortel tegen vocht. Wij zijn uitermate tevreden over de manier waarop deze klus is uitgevoerd door RT-Daken. De kwaliteit straalt ervan af van onze gerenoveerde Schoorsteen, echt Top! Ook de communicatie liep geheel vlekkeloos, van offerte, en advies tot de dag van uitvoeren was alles duidelijk en helder gecommuniceerd. Het was een schot in de roos om RT Daken de opdracht te geven!
Thijs Schildhuis
Thijs Schildhuis
24/09/2022
Zeer tevreden over hoe alles is verlopen goed werk geleverd en ook blij met het resultaat.
roel beljon
roel beljon
20/09/2022
Heel tevreden

Wij helpen u graag!

RT-Daken helpt u graag met het realiseren van uw project. Met onze jarenlange ervaring in de bouw bent u verzekerd van professioneel vakmanschap en goede service. Heeft u vragen? Neem contact op.

Wat is bitumen dakbedekking?

Wilt u dakbedekking aanbrengen of uw oude dakbedekking vervangen? Dan kunt u ervoor kiezen om bitumen dakbedekking aan te leggen. Bitumen dakbedekking, ook wel dakleer genoemd, is een erg populaire dakbedekking voor een plat dak. Deze vloeibare substantie ontstaat bij het productieproces van aardolie, maar veranderd in een vaste stof bij normale omgevingstemperaturen. Bitumen dakbedekking wordt aangebracht door middel van een brander. De bitumen wordt met stroken op het dak gelegd, waarbij het overtollige materiaal weggesneden wordt mits het de rollen niet op maat zijn.

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten bitumen dakbedekking ontwikkeld die nadelen van normale bitumen wegnemen. Bitumen dakbedekking met APP (Atactisch PolyPropyleen) zorgt ervoor dat de bitumen dakbedekking elastischer is, hierdoor is er ook minder onderhoud nodig. De hechtwaarde van de bitumen met SBS (Styreen Butadieen Styreen) is hoger dan bij normale bitumen dakbedekking, waardoor de dakbedekking nog waterdichter wordt.

Onderhoud en levensduur bitumen dakbedekking

De levensduur van een bitumen dakbedekking hangt van verschillende factoren af. Deze factoren zijn onder andere de weersomstandigheden, maar ook het onderhoud van de bitumen dakbedekking. Algen en mossen kunnen zich aan de bitumen dakbedekking nestelen. De bitumen dient dan gereinigd te worden, waarbij de algen en mossen verwijderd worden. Als het dak zich dicht bij bomen bevindt is het ook belangrijk om regelmatig bladeren van het dak te verwijderen.

Het is essentieel dat er geen oplosmiddelen worden gebruikt bij het reinigen van het dak, dit kan namelijk de bitumen dakbedekking aantasten waardoor de levensduur juist wordt verkort. Bitumen dakbedekking gaat bij voldoende onderhoud ongeveer 25 jaar mee. Het is belangrijk om regelmatig een dakinspectie uit te laten voeren, vooral de dakranden slijten het snelst.

Voordelen en nadelen van bitumen dakbedekking

Het plaatsen van bitumen dakbedekking heeft voordelen, namelijk:

  • Waterdicht en sterk: bitumen dakbedekking hecht goed. Deze hoge hechtingswaarde zorgt er dan ook voor dat waterdichtheid bevorderd wordt op verschillende oppervlaktes waar het aangebracht wordt.
  • Relatief goedkoop: vergeleken met ander soort dakbedekkingen is het plaatsen van bitumen dakbedekking relatief goedkoop.

Elke soort dakbedekking heeft zijn nadelen, zo dus bitumen ook. De nadelen van het plaatsen van bitumen dakbedekking zijn:

  • Gevoelig voor zonlicht: De Uv-straling kan ervoor zorgen dat het materiaal ontbindt na langdurige blootstelling.
  • Niet elastisch: Dit zorgt ervoor dat de bitumen erg zacht bij hitte en hard bij kou kan worden, waardoor het regelmatig voorkomt dat de dakbedekking versplintert.

Neem gerust contact op.

RT-Daken helpt u graag met het realiseren van uw project. Met onze jarenlange ervaring in de bouw bent u verzekerd van professioneel vakmanschap en goede service. Heeft u vragen? Neem contact op.