Loodwerk van RT-Daken

Uw loodwerk is kapot of moet worden aangesterkt, wij kunnen u daar bij helpen! RT-Daken heeft jarenlange ervaring met het vervangen en aanbrengen van loodwerk op verschillende daken, zowel platte daken, schuine- en oude traditionele daken.

RT-Daken repareert uw dak professioneel en snel. We zorgen ook voor preventie, zodat het risico op lekkages in de toekomst verkleind wordt en zorgen voor duidelijke offertes en heldere afspraken vooraf.

Wat zeggen onze klanten?

Andre7 Leije
Andre7 Leije
03/03/2023
Snel gereageerd, prima werk en scherpe prijs.
Steven Schneemann
Steven Schneemann
27/02/2023
Ontzettend prettig bedrijf. Vriendelijk geholpen en een prijs die lager ligt dan veel van de concurrenten. Ook zeer laagdrempelig contact. Zeker aan te raden.
Claas Bar
Claas Bar
12/02/2023
Zo als ge zegt de heren waren netjes op tijd en vriendelijk ze dachten dat ze wel effe bezig zoude zijn maar daar hadden ze geluk mee gelukkig geen anderen gebreken op het dak de heren kwamen bij mijn de schoorsteen voegen vogeltrim onder de nok pannen aan gebracht de nok op nu goed vast gezet met flex en de schoorsteen netjes gevoegt en geinperneert en de boven kant van de schoorsteen hebben ze ook iets aan gebracht al om al dik tevreden ik ben zelf bij de nok en schoorsteen wijze kijken het zag er toppie uit grtjes b c
Ruben van der Wolf
Ruben van der Wolf
30/01/2023
Robin en zijn collega hebben de nokpannen van ons dak goed dicht gemaakt, en de loodflappen om onze schoorsteen. Wat ik enorm waardeerde was de zeer goede en makkelijke communicate, zowel als het ging om wat er gerepareerd moest worden en hoeveel dat ging kosten, als ook hoe laat hij er zou zijn enz. Goed professioneel werk, en goede heren. Zeker aan te raden.
Joke van de Laar
Joke van de Laar
17/01/2023
Snelle actie bij lekkage. Na inspectie en vaststelling schade direct prijsindicatie en offerte. Vervolgens de eerstvolgende geschikte droge dag de reparatie uitgevoerd. Klantvriendelijkheid is groot, we zijn blij dat alles zo snel en goed is verholpen.
Stephan van Gorp
Stephan van Gorp
24/11/2022
Robin is een vakman. Hij reageert snel, neemt de tijd om onderzoek uit te voeren en hanteert goede prijzen. Vervolgens plant kan hij het werk op korte termijn in. Wij zitten weer droog en zijn zeer tevreden.
Jeroen van Spronsen
Jeroen van Spronsen
20/10/2022
Schoorsteen Renovatie, onze schoorsteen moest opnieuw worden gevoegd en het lood moest worden vervangen, tevens is de bovenkant van de schoorsteen voorzien van dakmortel tegen vocht. Wij zijn uitermate tevreden over de manier waarop deze klus is uitgevoerd door RT-Daken. De kwaliteit straalt ervan af van onze gerenoveerde Schoorsteen, echt Top! Ook de communicatie liep geheel vlekkeloos, van offerte, en advies tot de dag van uitvoeren was alles duidelijk en helder gecommuniceerd. Het was een schot in de roos om RT Daken de opdracht te geven!
Thijs Schildhuis
Thijs Schildhuis
24/09/2022
Zeer tevreden over hoe alles is verlopen goed werk geleverd en ook blij met het resultaat.
roel beljon
roel beljon
20/09/2022
Heel tevreden

Wij helpen u graag!

RT-Daken helpt u graag met het realiseren van uw project. Met onze jarenlange ervaring in de bouw bent u verzekerd van professioneel vakmanschap en goede service. Heeft u vragen? Neem contact op.

Wat is loodwerk?

Lood is een donkergijs metaal dat erg goed bestendig is tegen corrosie en daarom lang mee gaat. Lood is schadelijk voor het milieu als het in de natuur komt te liggen, maar omdat het goed te recyclen is en makkelijk kneedbaar en sterk is, wordt het in de bouw nog regelmatig gebruikt. De duurzaamheid van het metaal is waarom het daarom weer een milieuvriendelijke keuze is op de lange termijn.

Onder loodwerk verstaan we alle werkzaamheden op het dak en rondom de muren van het huis waarbij het metaal lood wordt gebruikt. Het gaat dan bijvoorbeeld om het uitwerken van een nieuwe of bestaande schouw, het uitvlechten van dakpannen of als scheiding tussen 2 pannedaken, tegen een bestaande muur dakpannen uitvlechten of het inslijpen van een loden soling in een opgaande muur. Lood is vaak voldoende om het dak voor meerdere jaren waterdicht te maken en is ook de grootste reden om gebruik te maken van loodwerk.

Lood vervangen

Vroeg of laat moet het loodwerk van uw dak worden vervangen. Door de jaren heen slijt het lood en kan het gaan scheuren. Slecht gelegd lood, of loodwerk waarbij ze te dun laketlood hebben gebruikt, is eerder aan vervanging toe dan kwalitatief goed en dik lood. De oorzaak van het beschadigde lood is vaak ook te danken aan het uiteenzetten van het materiaal bij extremere temperatuurswisselingen en ouderdom.

Het tijdig controleren en laten inspecteren van het loodwerk dat is verwerkt in uw dak of schoorsteen is erg belangrijk in het voorkomen van extra schade of onvoorziene extra kosten. Hoe langer het beschadigd loodwerk in uw dak blijft, hoe groter de problemen worden. Dit met mogelijke lekkages en extra repareerkosten tot gevolg. Vaak bent u niet bewust van kleine scheurtjes of verbogen lood, het beste kunt u een professional hier om de zoveel tijd naar laten kijken. Wij raden aan dat u minstens één keer per half jaar een loodwerk inspectie laat uitvoeren.

Nieuw loodwerk aanbrengen

Heeft uw huidige dak nog geen loodwerk en overweegt u deze te laten aanbrengen? Dan is RT-Daken de professionele en voordelige keuze. Loodwerk is erg belangrijk in de kwaliteit en levensduur van uw dak. Lood helpt met het buiten houden van vocht en is een stevig, duurzaam en recyclebaar materiaal. Als er vocht in verschillende onderdelen van uw dak sluipt, ontstaat er de kans dat voegsel loslaat of dat het water bevriest en daardoor uitzet. Hierdoor neemt de integriteit van uw gehele dak af.

De prijzen voor loodwerk kan per project verschillen. Wilt u vakkundig loodwerk laten plaatsen en dat voor de voordeligste prijs? Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem gerust contact met ons op!

Zie ook:

Neem gerust contact op.

RT-Daken helpt u graag met het realiseren van uw project. Met onze jarenlange ervaring in de bouw bent u verzekerd van professioneel vakmanschap en goede service. Heeft u vragen? Neem contact op.