Dakpannen bij RT-Daken

Dakpannen is een populaire soort dakbedekking voor schuine / hellende daken. Om er zeker van te zijn dat u de meest geschikte dakbedekking op uw dak laat plaatsen, neem contact op met ons. Wij van RT-Daken geven u vakkundig advies en kunnen de dakpannen op professionele wijze voor u plaatsen.

RT-Daken repareert uw dak professioneel en snel. We zorgen ook voor preventie, zodat het risico op lekkages in de toekomst verkleind wordt en zorgen voor duidelijke offertes en heldere afspraken vooraf.

Wat zeggen onze klanten?

Andre7 Leije
Andre7 Leije
03/03/2023
Snel gereageerd, prima werk en scherpe prijs.
Steven Schneemann
Steven Schneemann
27/02/2023
Ontzettend prettig bedrijf. Vriendelijk geholpen en een prijs die lager ligt dan veel van de concurrenten. Ook zeer laagdrempelig contact. Zeker aan te raden.
Claas Bar
Claas Bar
12/02/2023
Zo als ge zegt de heren waren netjes op tijd en vriendelijk ze dachten dat ze wel effe bezig zoude zijn maar daar hadden ze geluk mee gelukkig geen anderen gebreken op het dak de heren kwamen bij mijn de schoorsteen voegen vogeltrim onder de nok pannen aan gebracht de nok op nu goed vast gezet met flex en de schoorsteen netjes gevoegt en geinperneert en de boven kant van de schoorsteen hebben ze ook iets aan gebracht al om al dik tevreden ik ben zelf bij de nok en schoorsteen wijze kijken het zag er toppie uit grtjes b c
Ruben van der Wolf
Ruben van der Wolf
30/01/2023
Robin en zijn collega hebben de nokpannen van ons dak goed dicht gemaakt, en de loodflappen om onze schoorsteen. Wat ik enorm waardeerde was de zeer goede en makkelijke communicate, zowel als het ging om wat er gerepareerd moest worden en hoeveel dat ging kosten, als ook hoe laat hij er zou zijn enz. Goed professioneel werk, en goede heren. Zeker aan te raden.
Joke van de Laar
Joke van de Laar
17/01/2023
Snelle actie bij lekkage. Na inspectie en vaststelling schade direct prijsindicatie en offerte. Vervolgens de eerstvolgende geschikte droge dag de reparatie uitgevoerd. Klantvriendelijkheid is groot, we zijn blij dat alles zo snel en goed is verholpen.
Stephan van Gorp
Stephan van Gorp
24/11/2022
Robin is een vakman. Hij reageert snel, neemt de tijd om onderzoek uit te voeren en hanteert goede prijzen. Vervolgens plant kan hij het werk op korte termijn in. Wij zitten weer droog en zijn zeer tevreden.
Jeroen van Spronsen
Jeroen van Spronsen
20/10/2022
Schoorsteen Renovatie, onze schoorsteen moest opnieuw worden gevoegd en het lood moest worden vervangen, tevens is de bovenkant van de schoorsteen voorzien van dakmortel tegen vocht. Wij zijn uitermate tevreden over de manier waarop deze klus is uitgevoerd door RT-Daken. De kwaliteit straalt ervan af van onze gerenoveerde Schoorsteen, echt Top! Ook de communicatie liep geheel vlekkeloos, van offerte, en advies tot de dag van uitvoeren was alles duidelijk en helder gecommuniceerd. Het was een schot in de roos om RT Daken de opdracht te geven!
Thijs Schildhuis
Thijs Schildhuis
24/09/2022
Zeer tevreden over hoe alles is verlopen goed werk geleverd en ook blij met het resultaat.
roel beljon
roel beljon
20/09/2022
Heel tevreden

Wij helpen u graag!

RT-Daken helpt u graag met het realiseren van uw project. Met onze jarenlange ervaring in de bouw bent u verzekerd van professioneel vakmanschap en goede service. Heeft u vragen? Neem contact op.

Wat zijn dakpannen?

Dakpannen zijn een populair materiaal voor het bedekken van schuine daken. De twee meest voorkomende dakpannen zijn keramische dakpannen en betonnen dakpannen. De keramische dakpannen worden gemaakt van een mengsel van zand, water, cement en klei, wat vervolgens wordt gebakken.

Betonnen dakpannen hebben als hoofdbestanddeel cement en zand en zijn vergeleken met keramische dakpannen vaak een stuk groter. Er zijn erg veel verschillende soorten dakpannen, zoals holle dakpannen, dakpannen met golving, dakpannen met sluitingen, platte dakpannen en tegelpannen.

Levensduur en onderhoud

Keramische en betonnen dakpannen hebben beide onderhoud nodig in de vorm van ontmossing. Dit houdt in dat de dakpannen met warm water onder hogedruk worden gereinigd. Hierna moet er een algendoder aangebracht worden om de dakpannen compleet te verwijderen van mossen en algen. Bij betonnen dakpannen wordt het nog wel aangeraden om het dak te impregneren, zodat het waterafstotend is en deze minder snel vervuild worden.

Wanneer onderhoud voldoende wordt uitgevoerd hebben keramische dakpannen een gemiddelde levensduur van ongeveer 50 jaar en hebben betonnen dakpannen gemiddeld een levensduur van 35 tot 50 jaar.

Voordelen van dakpannen

Keramische dakpannen

  • Lange levensduur
  • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding
  • Duurzaam, erg bestendig tegen weer en wind
  • Ecologisch verantwoord
  • Wordt vaak fraai gevonden en deze look blijft langere tijd zo, bij goed onderhoud

Betonnen dakpannen

  • Relatief goedkoper dan keramische dakpannen
  • Kan snel geplaatst worden door een relatief groter oppervlak van de dakpan
  • Ecologisch verantwoord
  • Verkrijgbaar in diverse kleuren
  • Hoge weerbestendigheid

Neem gerust contact op.

RT-Daken helpt u graag met het realiseren van uw project. Met onze jarenlange ervaring in de bouw bent u verzekerd van professioneel vakmanschap en goede service. Heeft u vragen? Neem contact op.