Schoorstenen

Bij RT-Daken bent u aan het juiste adres voor al uw schoorsteenwerk. Voor voordelig vakwerk op gebied van schoorstenen kunt u bij ons terecht. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

RT-Daken repareert uw dak professioneel en snel. We zorgen ook voor preventie, zodat het risico op lekkages in de toekomst verkleind wordt en zorgen voor duidelijke offertes en heldere afspraken vooraf.

VOOR

NA

Wat zeggen onze klanten?

Andre7 Leije
Andre7 Leije
03/03/2023
Snel gereageerd, prima werk en scherpe prijs.
Steven Schneemann
Steven Schneemann
27/02/2023
Ontzettend prettig bedrijf. Vriendelijk geholpen en een prijs die lager ligt dan veel van de concurrenten. Ook zeer laagdrempelig contact. Zeker aan te raden.
Claas Bar
Claas Bar
12/02/2023
Zo als ge zegt de heren waren netjes op tijd en vriendelijk ze dachten dat ze wel effe bezig zoude zijn maar daar hadden ze geluk mee gelukkig geen anderen gebreken op het dak de heren kwamen bij mijn de schoorsteen voegen vogeltrim onder de nok pannen aan gebracht de nok op nu goed vast gezet met flex en de schoorsteen netjes gevoegt en geinperneert en de boven kant van de schoorsteen hebben ze ook iets aan gebracht al om al dik tevreden ik ben zelf bij de nok en schoorsteen wijze kijken het zag er toppie uit grtjes b c
Ruben van der Wolf
Ruben van der Wolf
30/01/2023
Robin en zijn collega hebben de nokpannen van ons dak goed dicht gemaakt, en de loodflappen om onze schoorsteen. Wat ik enorm waardeerde was de zeer goede en makkelijke communicate, zowel als het ging om wat er gerepareerd moest worden en hoeveel dat ging kosten, als ook hoe laat hij er zou zijn enz. Goed professioneel werk, en goede heren. Zeker aan te raden.
Joke van de Laar
Joke van de Laar
17/01/2023
Snelle actie bij lekkage. Na inspectie en vaststelling schade direct prijsindicatie en offerte. Vervolgens de eerstvolgende geschikte droge dag de reparatie uitgevoerd. Klantvriendelijkheid is groot, we zijn blij dat alles zo snel en goed is verholpen.
Stephan van Gorp
Stephan van Gorp
24/11/2022
Robin is een vakman. Hij reageert snel, neemt de tijd om onderzoek uit te voeren en hanteert goede prijzen. Vervolgens plant kan hij het werk op korte termijn in. Wij zitten weer droog en zijn zeer tevreden.
Jeroen van Spronsen
Jeroen van Spronsen
20/10/2022
Schoorsteen Renovatie, onze schoorsteen moest opnieuw worden gevoegd en het lood moest worden vervangen, tevens is de bovenkant van de schoorsteen voorzien van dakmortel tegen vocht. Wij zijn uitermate tevreden over de manier waarop deze klus is uitgevoerd door RT-Daken. De kwaliteit straalt ervan af van onze gerenoveerde Schoorsteen, echt Top! Ook de communicatie liep geheel vlekkeloos, van offerte, en advies tot de dag van uitvoeren was alles duidelijk en helder gecommuniceerd. Het was een schot in de roos om RT Daken de opdracht te geven!
Thijs Schildhuis
Thijs Schildhuis
24/09/2022
Zeer tevreden over hoe alles is verlopen goed werk geleverd en ook blij met het resultaat.
roel beljon
roel beljon
20/09/2022
Heel tevreden

Wij helpen u graag!

RT-Daken helpt u graag met het realiseren van uw project. Met onze jarenlange ervaring in de bouw bent u verzekerd van professioneel vakmanschap en goede service. Heeft u vragen? Neem contact op.

Schoorsteenkanalen doorvoer maken en trekken

Wilt u graag een kachel of openhaard, maar heeft uw woning geen schoorsteenkanaal? Dan kunt u deze laten bouwen. Deze werkzaamheid wordt ook wel het aanleggen van rookkanalen genoemd.  Als eerste wordt de plek van het kanaal bepaald op de verschillende verdiepingen. Dit zijn in de meeste gevallen plekken waar het schoorsteenkanaal zich weinig ruimte inneemt, zoals een hoek van een kamer.

Door slim te werk te gaan met de onderdelen van het schoorsteenkanaal kan het kanaal zich op een plek op de verdieping bevinden zodat het de minste ruimte inneemt.

Schoorsteenkappen plaatsen

Wanneer de doorvoer naar het dak is aangelegd worden de schoorsteenkappen geplaatst. Er zijn verschillende soorten schoorsteenkappen, zoals regenkappen, vogelkappen en mechanische afzuiging. Deze kappen dienen de trek van de schoorsteenkanalen te reguleren. Als er problemen zijn om te stoken komt dit vaak door een slechte trek, een goede schoorsteenkap zorgt er dan voor dat dit probleem is opgelost! De soort schoorsteenkap is situatieafhankelijk.

Kachel of openhaard gedeelte

Als laatste wordt de gedeelte waar de kachel of openhaard wordt geplaatst afgewerkt. De plek wordt (uiteraard) geheel brandveilig gemaakt voor het stoken. Het gedeelte wordt netjes afgewerkt in lijn met de schoorsteenkanalen. Hierna kan de kachel of openhaard geplaatst worden.

Neem gerust contact op.

RT-Daken helpt u graag met het realiseren van uw project. Met onze jarenlange ervaring in de bouw bent u verzekerd van professioneel vakmanschap en goede service. Heeft u vragen? Neem contact op.