Schoorsteen lekkage

Heeft u een schoorsteen lekkage? Neem dan contact met ons op, wij kunnen uw schoorsteen professioneel en snel repareren. Daarbij zorgen we ook voor preventie, zodat het risico op lekkages in de toekomst verkleind wordt.

Wacht niet te lang met het repareren van een lekkage, hoe langer u wacht hoe groter de schade kan worden.

Onze medewerkers staan u graag telefonisch te woord en kunnen meteen advies geven of een reparateur sturen. U kunt ook via de website een offerte opvragen.

Wij helpen u graag!

RT-Daken helpt u graag met het realiseren van uw project. Met onze jarenlange ervaring in de bouw bent u verzekerd van professioneel vakmanschap en goede service. Heeft u vragen? Neem contact op.

Schoorsteenkanalen doorvoer maken en trekken

Wilt u graag een kachel of openhaard, maar heeft uw woning geen schoorsteenkanaal? Dan kunt u deze laten bouwen. Deze werkzaamheid wordt ook wel het aanleggen van rookkanalen genoemd.  Als eerste wordt de plek van het kanaal bepaald op de verschillende verdiepingen. Dit zijn in de meeste gevallen plekken waar het schoorsteenkanaal zich weinig ruimte inneemt, zoals een hoek van een kamer. Door slim te werk te gaan met de onderdelen van het schoorsteenkanaal kan het kanaal zich op een plek op de verdieping bevinden zodat het de minste ruimte inneemt.

Schoorsteenkappen plaatsen

Wanneer de doorvoer naar het dak is aangelegd worden de schoorsteenkappen geplaatst. Er zijn verschillende soorten schoorsteenkappen, zoals regenkappen, vogelkappen en mechanische afzuiging. Deze kappen dienen de trek van de schoorsteenkanalen te reguleren. Als er problemen zijn om te stoken komt dit vaak door een slechte trek, een goede schoorsteenkap zorgt er dan voor dat dit probleem is opgelost! De soort schoorsteenkap is situatieafhankelijk.

Kachel of openhaard gedeelte

Als laatste wordt de gedeelte waar de kachel of openhaard wordt geplaatst afgewerkt. De plek wordt (uiteraard) geheel brandveilig gemaakt voor het stoken. Het gedeelte wordt netjes afgewerkt in lijn met de schoorsteenkanalen. Hierna kan de kachel of openhaard geplaatst worden.

Neem gerust contact op.

RT-Daken helpt u graag met het realiseren van uw project. Met onze jarenlange ervaring in de bouw bent u verzekerd van professioneel vakmanschap en goede service. Heeft u vragen? Neem contact op.