Standaard 5 tot 10 jaar garantie!
Duidelijke afspraken
Gecertificeerd personeel

EPDM dakbedekking bij RT-Daken

EPDM dakbedekking is een populair soort dakbedekking voor platte daken, omdat het een relatief hoge levensduur heeft. Wilt u EPDM dakbedekking plaatsen of heeft u vragen? Wij van RT-Daken zijn specialisten op het gebied van dakbedekking. Wij plaatsen uw nieuwe dakbedekking vakkundig en voordelig.

Beoordeeld met een 4.9 / 5.0 ⭐⭐⭐⭐⭐

RT-Daken repareert uw dak professioneel en snel. We zorgen ook voor preventie, zodat het risico op lekkages in de toekomst verkleind wordt en zorgen voor duidelijke offertes en heldere afspraken vooraf.

Wij helpen u graag!

RT-Daken helpt u graag met het realiseren van uw project. Met onze jarenlange ervaring in de bouw bent u verzekerd van professioneel vakmanschap en goede service. Heeft u vragen? Neem contact op.

Wat is EPDM dakbedekking?

Een ander veelgebruikte soort dakbedekking is EPDM. EPDM (Ethyleen, Propyleen, Dieën en Monomeer) is een synthetisch rubber wat gemaakt wordt uit aardolie. EPDM dakbedekking wordt door middel van speciaal lijm aan het dak vastgemaakt. Dit materiaal kan op maat geleverd worden waardoor er niet verder aan de maat gewerkt hoeft te worden. EPDM dakbedekking is duurzaam en recyclebaar, waardoor het een relatief milieubewustere keuze is!

Voordelen van EPDM dakbedekking

Naast de lange levensduur en het geringe onderhoud wat EPDM nodig heeft, heeft dit soort dakbedekking nog veel andere voordelen. Deze voordelen zijn:

  • Elasticiteit: EPDM dakbedekking is elastisch. Dit zorgt ervoor dat het materiaal tegen zeer hoge en lage temperaturen kan, waarbij het niet poreus wordt en de waterdichte eigenschappen worden gewaarborgd.
  • Zonbestendigheid: EPDM kan uitstekend tegen Uv-straling. Langdurige blootstelling aan zonlicht heeft weinig gevolgen voor de staat van de EPDM dakbedekking.
  • Milieuvriendelijkheid: EPDM dakbedekking is erg duurzaam en wordt niet afgebroken tijdens de levensduur. Wanneer de EPDM dakbedekking vervangen moet worden, kan het materiaal gerecycled worden. Hierbij wordt er een tweede leven aan het materiaal gegeven en is het dus ecologisch verantwoord!
  • Waterdichtheid: het plaatsen van EPDM dakbedekking gebeurd naadloos. Het komt vaak voor dat lekkages ontstaan bij de naden van een dakbedekking, dit zijn namelijk zwakke plekken in de dakbedekking. EPDM dakbedekking is één geheel en kan dus vrijwel altijd naadloos aangebracht worden. Het materiaal is van nature waterdicht, maar door deze manier van aanbrengen is de kans op lekkage nog kleiner.
  • Voordelig bij vervanging van oude dakbedekking: een groot voordeel van EPDM dakbedekking is dat het bovenop oude dakbedekking geplaatst kan worden. Het is dan dus niet nodig om de oude dakbedekking te verwijderen, voordat de nieuwe EPDM dakbedekking wordt geplaatst. Dit kan enorm in kosten schelen, omdat er bij het eerst verwijderen van de oude dakbedekking een heftig prijskaartje hangt.

Onderhoud en levensduur EPDM dakbedekking

De hoeveelheid onderhoud wat u moet verrichten aan een EPDM dakbedekking is erg weinig. Mossen en algen kunnen niet op het EPDM rubber groeien omdat het geen goede voedingsbodem voor deze organismen is. Het is wel aan te raden om minimaal één keer per jaar de bladeren van het dak te verwijderen en de dakgoot en de waterafvoer schoon te maken. Dit onderhoud aan de EPDM dakbedekking is voldoende om ervoor te zorgen dat de dakbedekking zijn potentie in levensduur waar maakt. EPDM dakbedekking heeft een relatief lange levensduur van wel 40 jaar! De lange levensduur in combinatie met het onderhoudsvrije karakter van EPDM zorgt er dan ook voor dat het een populaire keus is.

Nadelen van EPDM dakbedekking

Natuurlijk heeft het plaatsen van EPDM dakbedekking ook nadelen, namelijk:

  • Zorgvuldige plaatsing: het is essentieel dat EPDM vakkundig geplaatst wordt. Met name bij het waterdicht afwerken van de hoeken en dakranden is expertise erg belangrijk. Als dit niet goed gedaan wordt is er een grote kans op lekkages en kan er vocht onder de EPDM dakbedekking ontstaan met vervelende gevolgen van dien. Als u uw EPDM dakbedekking professioneel wilt laten plaatsen, dan bent u bij RT-daken bij het juiste adres. Wij kunnen u geruststellen met onze expertise, omdat wij jarenlang ervaring hebben in het plaatsen van EPDM dakbedekking.
  • Gevoelig voor chloor: EPDM is erg gevoelig voor chloor. Dit zorgt ervoor dat EPDM dakbedekking niet geschikt is als u bijvoorbeeld een zwembad heeft waar chloor in het water zit.
  • Relatief duur: EPDM dakbedekking is relatief duur vergeleken met bitumen of PVC. Hierbij is het wel belangrijk om ook de levensduur te relativeren. EPDM gaat erg lang mee, dus het kan ook als een goede investering gezien worden waar ook nog eens weinig onderhoud voor nodig is.

Prijsindicatie EPDM dakbedekking

De prijs van EPDM dakbedekking bepaald door een paar factoren, bijvoorbeeld de dikte van het EPDM. Wilt u zeker weten dat u de beste prijs krijgt? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte! U kunt ook eenvoudig een offerte aanvragen op onze website. RT-Daken biedt namelijk de voordeligste prijs voor het vakkundig en zorgvuldig plaatsen van EPDM dakbedekking. Wij raden u aan om ook onze pagina bitumen dakbedekking te bezoeken. In veel gevallen is de prijs-kwaliteit verhouding van bitumen dakbedekking gunstiger dan EPDM dakbedekking.

Neem gerust contact op.

RT-Daken helpt u graag met het realiseren van uw project. Met onze jarenlange ervaring in de bouw bent u verzekerd van professioneel vakmanschap en goede service. Heeft u vragen? Neem contact op.