Standaard 5 tot 10 jaar garantie!
Duidelijke afspraken
Gecertificeerd personeel

Lichtkoepel plaatsen bij RT-Daken

Overweegt u om een lichtkoepel te laten plaatsen? Bij RT-Daken bent u bij het juiste adres. Wij kunnen u advies op maat geven over wat voor lichtkoepelmateriaal het meest geschikt is voor uw woning en kunnen u adviseren op eventuele extra opties bij uw lichtkoepel. Wij zijn tevens experts op het gebied van lichtkoepels plaatsen en doen dit dan ook graag voor u. Wij hanteren eerlijke prijzen en leveren vakkundig resultaat.

Beoordeeld met een 4.9 / 5.0 ⭐⭐⭐⭐⭐

RT-Daken repareert uw dak professioneel en snel. We zorgen ook voor preventie, zodat het risico op lekkages in de toekomst verkleind wordt en zorgen voor duidelijke offertes en heldere afspraken vooraf.

Wij helpen u graag!

RT-Daken helpt u graag met het realiseren van uw project. Met onze jarenlange ervaring in de bouw bent u verzekerd van professioneel vakmanschap en goede service. Heeft u vragen? Neem contact op.

Wat zijn lichtkoepels?

Een lichtkoepel is een raam in de vorm van een koepel. Het plaatsen van een lichtkoepel wordt vaak gedaan in een plat dak of het dak van een aanbouw. Een lichtkoepel heeft veel voordelen. De voornaamste reden dat men een lichtkoepel plaatst, is zodat er aanzienlijk meer licht in het huis kan vallen. De meeste mensen houden van een goed verlicht huis en het liefst één die door natuurlijk licht wordt verlicht. Hierbij is een donkere kamer in huis vaak niet uitnodigend. Dus heeft u een kamer waar weinig natuurlijk licht inval is? Dan is het plaatsen van een lichtkoepel ideaal voor u! Naast het zorgen voor substantieel meer daglicht zorgt een lichtkoepel ook voor betere ventilatie in uw woning. Een lichtkoepel plaatsen zorgt dus voor meer lichtinval en betere ventilatie; kortom, het draagt bij aan een beter woonklimaat. Goede ventilatie zorgt er niet enkel voor dat u fijne, frisse lucht in huis kunt inademen, maar het voorkomt ook vocht- en schimmelproblemen. Een lichtkoepel plaatsen is de ideale manier om op een voordelige manier uw woonklimaat te verbeteren. Over het algemeen worden lichtkoepels geplaatst op platte daken. Bent u benieuwd wat voor lichtkoepel u kan plaatsen op uw dak? Vraag het een van onze experts. Zij zullen op maat gemaakt, deskundig advies aan u geven en zelfs de lichtkoepels voor u plaatsen. In ons assortiment kunt u uit verschillende soorten lichtkoepels kiezen. Zo weet u ook zeker dat u het soort lichtkoepel kiest die het beste bij u en uw dak past!

Plexiglas lichtkoepel

Een ander materiaal wat gebruikt kan worden in een lichtkoepel is acrylaat, oftewel plexiglas. Acrylaten lichtkoepels zijn sterker dan glazen lichtkoepels, maar minder sterk dan polycarbonaten lichtkoepels. Desalniettemin zijn de lichtkoepels van acrylaat die geplaatst worden wel 10 tot 15 keer zo sterk als glazen lichtkoepels! Bij het plaatsen van een acrylaten lichtkoepel kan je kiezen uit een opaal of transparant model. Het opalen model is wit en niet doorzichtig, waardoor u van meer privacy kunt genieten en alsnog voldoende licht door laat schijnen om uw woning te verlichten met natuurlijk licht. Het transparante model is daarentegen volledig lichtdoorschijnend en natuurlijk transparant. Van de drie materialen (glas, acrylaat en polycarbonaat) is het plaatsen van een acrylaten lichtkoepel over het algemeen het voordeligst.

Polycarbonaten lichtkoepel

Het laatste type lichtkoepels dat we bespreken zijn polycarbonaten lichtkoepels. Deze lichtkoepels zijn wel 200 tot 250 keer zo sterk als glas en veruit het sterkste materiaal voor een lichtkoepel. Het plaatsen van een lichtkoepel van polycarbonaat is erg inbraakveilig, omdat dit materiaal extreem lastig is om te breken.

Extra opties bij het plaatsen van een lichtkoepel

Bij het plaatsen van een lichtkoepel heeft u de keuze uit materiaal, vorm en andere extra opties. U kunt ervoor kiezen om een lichtkoepel te plaatsen die extra functies heeft. Zo zijn er lichtkoepels die voorzien zijn van een ventilatiesysteem of een ontrokingsysteem. Een ingebouwd ventilatiesysteem zorgt ervoor dat rook en warmte afgevoerd wordt, zodat uw woonklimaat wordt geoptimaliseerd. Bij een ingebouwd ontrokingsysteem gaat de geplaatste lichtkoepel automatisch open bij brand. Hierdoor wordt uw woning geventileerd en kunnen gassen en rook makkelijker uw woning verlaten. Verder zijn er opties als dakbetreding, anti-inbraakbeveiliging, bediening op afstand wat u tevens toestaat om de lichtkoepel op bepaalde tijdstippen te laten openen en zonwering wat ervoor zorgt dat uw woning koeler blijft.

Verschillende soorten lichtkoepels

Wilt u weten uit wat voor lichtkoepels u kunt kiezen voor op uw dak? Bij RT-Daken heeft u keus uit verschillende typen lichtkoepels, bijvoorbeeld vlakke lichtkoepels, ronde lichtkoepels, rechthoekige lichtkoepels en piramidevormige lichtkoepels. Lichtkoepels kunnen uit verschillende materialen bestaan, zoals glazen lichtkoepels, acrylaten lichtkoepels en polycarbonaten lichtkoepels. Het is echter soms niet mogelijk om een bepaald materiaal met een specifieke variant lichtkoepel te combineren.

Glazen lichtkoepel

Overweegt u om een lichtkoepel te plaatsen? Dan is een glazen lichtkoepel misschien iets voor u. Glazen lichtkoepels worden vaak als het meest elegante soort lichtkoepel gezien. Verder is het glas doorgaans isolerend. Een nadeel van dit soort lichtkoepels is dat deze eigenlijk niet zo sterk zijn vergeleken met de andere materialen die gebruikt kunnen worden in de lichtkoepel. Hierbij zijn glazen lichtkoepels ook prijziger dan andere soort lichtkoepels. Dit betekent dat qua prijs-kwaliteit verhouding het plaatsen van een glazen lichtkoepel niet erg interessant is.

Prijsindicatie lichtkoepels

Het is echter belangrijk om te weten dat de uiteindelijke prijs door verschillende factoren ontstaat. Dit kunnen factoren zijn zoals afmetingen, bepaalde opties, de vorm en natuurlijk het materiaal wat gebruikt wordt om de lichtkoepels van te maken. Wilt u de scherpste prijs voor het plaatsen van een lichtkoepel uit het materiaal waar u naar op zoek bent? Laat het ons weten! Wij zijn experts op het gebied van lichtkoepels plaatsen en kunnen u de scherpste prijs op maat aanbieden. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om advies van ons te vragen over uw lichtkoepel. Neem dus gerust contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Neem gerust contact op.

RT-Daken helpt u graag met het realiseren van uw project. Met onze jarenlange ervaring in de bouw bent u verzekerd van professioneel vakmanschap en goede service. Heeft u vragen? Neem contact op.