Standaard 5 tot 10 jaar garantie!
Duidelijke afspraken
Gecertificeerd personeel

Groen dak bij RT-Daken

Ondanks dat een groen dak technisch gezien geen dakbedekking is, is het zeker waard om te benoemen. Groendaken hebben namelijk enorme voordelen. Wij van RT-Daken zijn experts op het gebied van dakbedekking en het plaatsen van groendaken.

Beoordeeld met een 4.9 / 5.0 ⭐⭐⭐⭐⭐

RT-Daken repareert uw dak professioneel en snel. We zorgen ook voor preventie, zodat het risico op lekkages in de toekomst verkleind wordt en zorgen voor duidelijke offertes en heldere afspraken vooraf.

Wij helpen u graag!

RT-Daken helpt u graag met het realiseren van uw project. Met onze jarenlange ervaring in de bouw bent u verzekerd van professioneel vakmanschap en goede service. Heeft u vragen? Neem contact op.

Wat is een groen dak?

Een groen dak is een dak dat bedekt is met planten. Deze planten dragen bij aan de biodiversiteit, dienen als voedsel voor insecten, werken isolerend voor uw woning en hebben veel andere voordelen.  Een groen dak kan geplaatst worden op dakbedekkingen die een helling hebben van 35 graden of minder. Bij grotere hellingen zijn speciale technieken en instrumenten nodig wat extra kosten met zich meebrengt. Platte daken met een Bitumen dakbedekking zijn geschikt voor het plaatsen van een groen dak, omdat dit soort dakbedekking wortelbestendig is en deze daken een lage tot vrijwel geen helling hebben. Daarnaast is het van belang dat het dakisolatiemateriaal tegen samenpersing kan. Om te weten of uw dakisolatiemateriaal hiervoor geschikt is verwijzen wij u door naar de pagina dakisolatie. Ondanks de voorwaarden heeft het plaatsen van een groen dak enorme voordelen.

Voordelen groen dak

 • Enorme verlenging van de levensduur van dakbedekking
 • Draagt bij aan biodiversiteit
 • Isoleert
 • Bescherming van de onderliggende dakbedekking tegen Uv-straling
 • Dienst als voeding voor insecten
 • Absorbeert regenwater
 • Zorgt voor schonere lucht
 • Verlaagt omgevingstemperatuur door het absorberen en deels reflecteren van zonlicht
 • Dient als geluidsisolatie
 • Brandwerend
 • Weinig onderhoud (bij sedumdaken)

Onderhoud en levensduur

De hoeveelheid onderhoud aan een groen dak verschilt per type groen dak. Sedumdaken (extensieve groendaken) hebben weinig onderhoud nodig, daarentegen hebben complete tuinen (intensieve groendaken) veel onderhoud nodig. Het is in alle gevallen nodig om minimaal een keer per jaar de dakafvoer te controleren en schoon te maken. Verder is het belangrijk om onkruid te verwijderen en het dak te bemesten. Bij voldoende onderhoud gaat een groen dak tot wel drie keer langer mee dan traditionele dakbedekking. Dit betekent dat een groen dak tot wel 90 jaar lang mee kan gaan!

Nadelen groen dak

 • Hoge kosten voor het aanleggen
 • Trekt aandacht van dieren die in het materiaal op zoek gaan naar voedsel
 • Lekkages zijn moeilijk op te sporen en te verhelpen, omdat dakinspecties lastiger zijn om uit te voeren
 • Alleen geschikt bij hellingen groter dan 35 graden met speciale technieken en instrumenten, hierdoor is het aanleggen nog prijziger

Prijsindicatie

De prijzen voor groendaken kunnen fluctueren op basis van de kenmerken van uw dak. Het is handig om te weten dat sommige gemeentes subsidies verlenen voor het plaatsen van een groen dak. Overweegt u om een groen dak te laten plaatsen? Kijk dan wat de status is in uw gemeente. Om verdere kosten te besparen kunt u contact opnemen met RT-Daken voor het plaatsen van uw groene dak. Wij bieden namelijk de voordeligste prijs voor het vakkundig plaatsen van groendaken. Weet u niet zeker of uw dak aan de voorwaarden voor het plaatsen van een groen dak voldoet? Of heeft u andere vragen met betrekking tot groendaken? Voor advies kunt u ook bij ons terecht, wij staan u graag te woord.

Neem gerust contact op.

RT-Daken helpt u graag met het realiseren van uw project. Met onze jarenlange ervaring in de bouw bent u verzekerd van professioneel vakmanschap en goede service. Heeft u vragen? Neem contact op.