Standaard 5 tot 10 jaar garantie!
Duidelijke afspraken
Gecertificeerd personeel

PVC dakbedekking bij RT-Daken

PVC is een populaire dakbedekking voor platte daken, omdat deze in verschillende kleuren beschikbaar is. Wilt u voordelig en snel PVC dakbedekking plaatsen? Dan bent u bij RT-Daken aan het juiste adres. Onze vakmannen zijn gediplomeerd en hebben jarenlange ervaring in dakdekken. Hierdoor bent u verzekerd van professioneel resultaat.

Beoordeeld met een 4.9 / 5.0 ⭐⭐⭐⭐⭐

RT-Daken repareert uw dak professioneel en snel. We zorgen ook voor preventie, zodat het risico op lekkages in de toekomst verkleind wordt en zorgen voor duidelijke offertes en heldere afspraken vooraf.

Wij helpen u graag!

RT-Daken helpt u graag met het realiseren van uw project. Met onze jarenlange ervaring in de bouw bent u verzekerd van professioneel vakmanschap en goede service. Heeft u vragen? Neem contact op.

Wat is PVC dakbedekking?

PVC (Poly Vinyl Chloride) is een dakbedekking dat uit kunststof bestaat.  Deze dakbedekking wordt net als bitumen op het dak gerold. Met hete lucht van een mechanische föhn en lijm wordt het materiaal aangebracht. PVC is een populaire dakbedekking omdat het in verschillende kleuren beschikbaar is.

Voordelen van PVC dakbedekking

De voordelen van het plaatsen van PVC dakbedekking zijn:

  • Het is sterk en waterdicht materiaal: deze eigenschap van PVC dakbedekking zorgt ervoor dat de kans op een lekkage aanzienlijk kleiner is.
  • PVC is licht: PVC is een lichte kunststof, waardoor het gemakkelijk te bewerken is wanneer dit nodig is.
  • Milieubewust: PVC dakbedekkingen zijn volledig recyclebaar. Dit zorgt ervoor dat het een geschikte optie is voor huishoudens die milieubewuster willen leven.
  • Verschillende kleuren: zoals eerder genoemd is PVC dakbedekking in verschillende kleuren beschikbaar, waardoor u de optie heeft om uw dakbedekking de kleur te laten hebben die u wilt!
  • Weerkaatst zonlicht: met PVC dakbedekking is uw woning koeler in de zomermaanden, omdat PVC zonlicht weerkaatst.

Prijsindicatie PVC dakbedekking

Deze prijs voor het plaatsen van PVC zal substantieel hoger liggen bij het vervangen van een plat dak, waarbij het noodzakelijk is om de oude dakbedekking te verwijderen en de nieuwe PVC dakbedekking te plaatsen. Om er zeker van te zijn dat u de scherpste prijs krijgt voor het plaatsen van PVC dakbedekking, bent u bij ons aan het juiste adres. Aarzel niet om een vrijblijvende offerte aan te vragen, of om contact met ons op te nemen! Echter adviseren wij u om ook naar onze pagina bitumen dakbedekking te gaan, in veel gevallen is deze dakbedekking geschikter. Bekijk onze blog waarom!

Onderhoud en levensduur PVC dakbedekking

PVC dakbedekking moet regelmatig schoongemaakt worden om ervoor de zorgen dat de potentie in levensduur behaald wordt. Er wordt aangeraden om twee keer per jaar PVC dakbedekking te reinigen en het dak te onderhouden. Als het onderhoud voldoende gebeurd heeft PVC dakbedekking een minimale levensduur van 25 jaar.

Nadelen van PVC dakbedekking

Ook PVC dakbedekking heeft nadelen, dit zijn:

  • Minder flexibel na verloop van tijd: PVC wordt minder flexibel naarmate het langer op het dak ligt. Dit zorgt ervoor dat het na verloop van tijd lastiger is om te bewerken.
  • Arbeidsintensief: het plaatsen van PVC dakbedekking is erg arbeidsintensief wat in de kosten op kan lopen. Het materiaal zelf is goedkoop, maar door de uren die erin gestoken moeten worden zal deze prijs een stuk hoger liggen. Deze kosten kunnen bespaard worden door de PVC dakbedekking zelf te plaatsen, maar dit is niet aan te raden. Het is van belang dat het plaatsen van de dakbedekking secuur en professioneel wordt gedaan om ervoor te zorgen dat het dak waterdicht is.
  • Oude dakbedekking verwijderen: PVC kan niet over oude dakbedekkingen geplaatst worden. Het is dus nodig dat de dakbedekking dat vervangen moet worden eerst verwijderd wordt.

Neem gerust contact op.

RT-Daken helpt u graag met het realiseren van uw project. Met onze jarenlange ervaring in de bouw bent u verzekerd van professioneel vakmanschap en goede service. Heeft u vragen? Neem contact op.